Українська Гельсінська спілка з прав людини в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) реалізовує проект моніторинг «Права людини в школі». Метою даного моніторингу є дослідження освіти в сфері прав людини у загальноосвітніх навчальних закладах України для організації системного підходу і впровадження якісного навчання правам людини в системі формальної освіти на основі принципів Всесвітньої програми освіти в галузі прав людини.
В рамках даного проекту 18-20 вересня 2016 року в Освітньому Домі прав людини (Чернігів) відбувся семінар-тренінг групи моніторингу «Права людини в школі».

В тренінгу прийняли участь Святослав Петрович Ратушняк у якості експерта та члена робочої групи й Наталія Володимирівна Ворона як учасник групи моніторингу.
Під час семінару С.П.Ратушняк представив порівняльну характеристику міжнародного та внутрішнього законодавства з питання освіти прав людини.
Н.В. Ворона та С.П. Ратушняк під час тренінгу спільно із колегами розробляли інструментарій для опитування всіх учасників навчально-виховного процесу в школах.
Наступним етапом реалізації проекту стане проведення моніторингових апробаційних досліджень у навчальних закладах України, в тому числі і у місті Хмельницькому в листопаді 2016 р.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Back to top